Nyss...

Har nyss tryck i mig en gott & blandat påse. BIG NO NO på en söndag men gött var det. Å näe jag har faktiskt inte dåligt samvete. Jobbar mycket på det där med att inte få dåligt samvete så fort jag unnat mig något och nu sen jag börjat räkna kalorier så har det försvunnit mer och mer. Jag har bättre kontroll på vad jag faktiskt stoppar i mig och kan därför unna mig utan det där mega dåliga samvetet som brukar dyka upp. I helgen har jag dock överskridit mitt kalori intag men så brukar det ju vara på helgerna å så får det nog fortsätta va tror jag ;)

Jag tycker faktiskt att det är rätt kul att hålla på med att räkna kalorier så som det känns nu är det något jag kommer att fortsätta med.

I morgon eller på tisdag blir det vägdag eller kanske båda för att dubbelkolla hihi. Känns inte som om det hänt så mycket men jag hoppas ju ändå :)

Nu ska jag se lite mer tv innan det är dags att hoppa isäng.


Ny köksvåg

Idag har jag inhandlat en ny köksvåg så jag ska få så exakt resultat som möjligt då jag väger livsmedel :) Har hållit på lite i typ två dagar nu och än så länge går det bra. Tänk vad medveten an blir om vad man stoppar i sig :) Nästa vecka hade jag tänkt köra igång på allvar. I helgen får vi kanske besök så då blir det nog inte så mycket vägning för min del ;) ska bli spännande att se om det här kommer ge något resultat.


Den här köksvågen blev det :)


Nu...

Nu har jag kommit på nått som jag tror passar mig utmärkt :) Jag ska börja räkna kalorier. Föra matdagbok och skriva vad jag äter, väga ( i den mån det går har en gammal våg och skulle behöav en ny) och sen räkna ut kalorierna. För att gå ned i vikt ska man helst äta 300-500 kalorier mindre per dag än vad man behöver. Kommer säkert inte ligga på det varje dag men huvudsaken är ju att jag ligger något under mitt dagsbehov iaf. Återkommer mer om detta sedan :)

Jag har på en sida räknat ut att jag behöver ca 1900 kcal/kcal per dag så kan jag ligga runt 1500kcal vore det ju toppen :) det som jag känner är så bra med det här är att jag tillslut kommer veta ungefär hur mycket varje måltid innehåller så jag kommer kunna hålla reda på det utan att behöva räkna och väga varje dag.



Snart dags för bio

Nu är vi hemkomna från kalaset. Blev en bit marängtårta, en bulle och en halv chokladboll för min del. Ovanligt för mig att ta så lite då det bjuds på kalas men jag kände att jag skulle vara lite duktig. Ikväll är det som sagt bio å för mig är bio inge vidare roligt om man inte har nått gott att mummsa på ;) Ja menar hur ofta är man på bio? Var väl ett år sen jag var på bio sist. Iaf så blir det popcorn och naturgodis och vatten som åker med.  Får väl ta en riktig powerwalk i morgon eller något sånt ;P


Tisdag

Idag står det kalas och bio på schemat så då åker nog både det ena och det andra ned i magen. Men det får det göra då det är kalas och bio dag :)


Lite motion

Att jag nått mitt första delmål (dvs vikten jag hade innan jag blev gravid) firades med en 60 minuters powerwalk. Skönt att efter två barn vara nere på samma vikt som jag hade innan min andra grav. Innan min första vägde jag 18 kilo mer så det är skönt att även den vikten är ett minne blott för lääääängesen. Aldrig mer vill jag väga så mycket!



Har gått och blivit förkyld oxå :( Halsen värker och näsan är täppt! Hatar verkligen att vara förkyld. Tur att det finns nässpray. Lite sugen på en kopp te och lite digestivekex så jag ska nog göra mig lite fika innan jag hoppas isäng. Förr åt jag nästan aldrig fika på kvällen men jag har märkt att det är så mycker skönare att lägga sig med lite mat i magen. Vare sig det är frukt, macka eller nått annat som gör gott för magen :)

Natti natt!


Delmål!!


Kvällspromenad

Idag har det inte hänt mycket här hemma så jag kände att en kvällspromenad var på sin plats ;) Blev en snabb promenad på  ca 45 minuter. Kallt var det men sååå skönt när jag kom in igen :)

Nu blir det film med lite fika och popcorn framför tv:n för det har jag gjort mig förtjänt av hihi ;)

I morgon eller på tisdag är det dags för vägning, känner mig lite spänd men hoppas ändå inte på för mycket så vi får helt enkelt se.


Stolt?

Ja jag är faktiskt rätt så stolt över mig själv och mina nya vanor. Förut då jag åt någon god mat eller nått liknande tog jag alltid en gång till. Men i veckan har jag faktisk inte gjort det. Som idag då jag gjorde en himmelskt god tacopaj så kände jag guuud va gott jag bara måste ta en bit till. Men sen satt jag kvar ett tag och funderade... vill jag ha en till bit för att det är gott eller för att jag verkligen är hungrig och vill ha en till bit? Jag kom fram till det första allternativet och avstod därför. Samma sak ikväll då jag tänkte köpa lite godis eftersom det trots allt är lör. Jag kände efter om jag verkligen var sugen eller om jag egentligen ville ha bara för att det är lör och jag "får" äta godis. Jag var egentligen inte speciellt sugen så jag gjorde en macka (brukar alltid göra två bara för att) två digestive kex och te eftersom jag var lite småhungrig. Lagom kvällsfika kände jag nu efteråt :) Inte för att digestive kex är supernyttiga men ändå inte i onyttigaste laget.

Dåliga vanor blir sakta men säkert bättre vanor :)

Nästa steg (när nu det blir) är att jag ska lära mig att säga stopp då jag äter goda saker. Jag köper ex alltid för mycket godis och äter alltid upp allt. Trots att jag kanske är jättemätt och egentligen inte vill ha mer. Jag måste lära mig att för det första köpa lite mindre godis och för det andra inse att jag kan spara ex hälften och stoppa undan till nästa helg/gång. Men det är ju så svårt då man vet att påsen står där och lockar ;) å jag är nog inte ensam att känna så hihi.

Hoppas alla har en bra kväl!

Fredag brukar innebära godis...

Jepp men inte den här fredagen, vi tog vår myskväll igår. Så ikväll blir det bara att mysa med Te och lite fika kanske några digestive kex ska jag banne mig ta oxå :) Idag blev det iaf en powerwalk på 40 minuter. Vilket jäkla bök det är då man ska klä två ungar å sen sig själv :) När vi bara hade en tyckte jag det kunde vara lite bök då man skulle iväg men ni inser jag att det var rena lyxen hihi.

Nu blir det tv. Ha en bra kväll alla kämpar!






Gaah varför skulle jag googla på myskväll! Hittade den här bilden å blev lagom sugen. Aja det blir inget av :) Bara att inse jag ÄR sockerberoende!


Sådär ja...

Nu har jag fixat lite med en ny header och bakgrund. Fick inte riktigt till bakgrunden som jag ville egentligen ha det helt vitt där uppe just ovanför headern. Men men det får duga tills jag kommer på hur man gör ;) Nu har jag fördrivet den tiden som jag egentligen borde ha använt till att ta en promenad eftersom det inte blev någon promenad alls idag. Ojoj men men today it´s just one of thoes days.... Jag och mannen funderar på att äta lite gotta ikväll kanske, lösgodis och dricka hur gott lät inte det då? Vet att det inte är fredag men eftersom han jobbar natt i morgon så blir det ingen myskväll då. Iof kan vi ju spara det till lör? eller vadå kan ju ha myskväll båda kvällarna :) Aja vi får se hur det blir. Skulle visst va nån bra film på tv ikväll oxå.

Så länge jag håller mig inom att äta gotta två dagar i veckan så spelar det ju egentligen ingen roll om det är tor eller lör eller fre och lör. Fast det trixiga är väl att om man äter gotta på en ex ons, tor ska man lyckas hålla sig och va nyttig då helgen kommer. Tror det är det som är kruxet :) Fast helg är ju ändå helg så det bästa är ju att ha något att se framemot då helgen kommer. Men vad gör man då om mannen jobbar? hur kul är det att sitta och mysa själv i soffan? näe det är ju inge kul. Haha virrig jag är :P


Promenad trots dåligt väder

Tur att äldsta sonen behövdes hämtas på förskolan idag annars hade vi stannat inne ;) Blev en powerwalk på ca 40 minuter. Blir fort svettig då man har en fullastad dubbelvagn hihi. Tappade peppen lite förut då det inte hänt nått med vikten. Men jag har bestämt mig för att inte ha så bråttom. Förra gången rasade jag ju så snabbt i vikt men då vägde jag nästan 30 kilo mer då jag började så det är ju inte så konstigt men helst skulle man väl bara vilja knäppa med fingrarna för att få bestämma sin vkt ;) Jag har ju trots allt inte alls långt kvar till den vikten jag hade då jag blev gravid för andra gången. Tog mina mått idag (senast jag gjorde det var okt 09 och det hade faktiskt hänt en hel del :) Inte övedrivet mycke men tillräckligt för att jag ska känna mig rätt så nöjd. Aja nog tjatat om det kämpar iaf vidare så får vi se hur det går :)

Litet nederlag...

Ja så känns det just nu ;P Trots att jag varit så duktig och inte ätit nått onyttigt alls förra veckan och även varit ute på promenader varje dag (förutom lör och söndag)  så har det inte hänt nått med vikten. Så mycket som jag rört på mig nu har jag inte gjort på länge... aja inget att göra åt bara att hoppas på bättre resultat nästa vecka. Var även ute med ett par kompisar på krogen i lör och alkohol är ju som vi alla vet inte alls nyttigt. Massa kalorier så jag skyller på det då hihi. I fredags blev det ju godis men så är det ju varje fredag så det borde inte ha påverkat nått tycker man ju.

Såhär var det förra gången jag gick ned oxå, ju mindre jag vägde dessto svårare var det att gå ned. Efter min första grav rasade jag ca 1 kilo i veckan men då var jag riktigt stor oxå. Just nu har jag ett BMI som ligger på 21,8 vilket är normalvikt.

Allt från 19-25 är enligt BMI normalviktigt. Om jag får bestämma själv vill jag nog helst ned till 58 men det är nog bara att drömma om ;) Mitt första mål är ju som sagt 62 och sen 60 kg sen får jag se. När/Om jag väger 60 kg kommer jag ha ett BMI på 20,8 vilket känns helt oki. Sen tycker jag att det där med BMI ska man inte haka upp sig på. Alla människor är så olika byggt osv. De som tränar och har mycket muskler väger ju dessto mer och får därmed högre BMI fast dem inte är stora. För mig som inte tränar speciellt mycket och därmed inte har mycket muskler tycker jag ändå att BMI är en bra riktlinje.

Snart dags att fara iväg och handla, finns typ inget hemma. Men vad vi nu ska handla har jag då ingen aning om :) Ha en bra dag!

Nu är det helg!

Jepp nu är det helg! Me like! Sitter i soffan med datorn, godis och naturgodis och mummsar i mig. Har blivit en hel del promenader i veckan så jag känner att ikväll kan jag verkligen unna mig :) Imorn med för den delen ;)

Kram kram

Det går framåt...

Ja det går framåt, iaf i motionsväg ;) hihi. I veckan har jag faktiskt varit rätt duktig och varit ute på en promenad varje dag. Måste passa på då vädret tillåter. Ny uppdatering om vikten får vänta tills nästa vecka så får vi se om vikten stabiliserat sig under julen (förhoppningsvis även minskat lite). Gick ju upp nått kilo då (minns inte exakt hur mycket) men det hör ju som sagt julen till ;) Ikväll och igår kväll blev det fika på kvällen aja baja! Men samtidigt känner jag att det är bättre att ta sig lite fika och kunna somna gott istället för att ligga vaken för att man är hungrig. Men helst ska man väl klara sig utan att äta nått på kvällen... aja bara det inte blir varje kväll så är det väl oki?

Ska försöka ta mig ut på en promenad i morgon oxå bara det är väder för det. Så skönt att vara ute då det varit så här :)

Nu ska jag krypa isäng! Natti natt

Ny vecka

Nu är det måndag igen och en ny härlig vecka. På helgen bjöds det som så bör på lite gotta :) Men jag var iaf relativt duktig och åt bara godis på fre :) Nu ska vi se hur det kommer gå i veckan.

Det går...

faktiskt ganska bra att stå emot allt vad socker heter (då räknar jag inte socker som i kolhydrater, bröd, pasta etc utan socker som i godis och annat gotta) I veckan koncentrerar jag mig på att försöka få någon slags balans i mitt sockerberoende. För beroende är precis vad det är. Jag har varit på så dåligt humör och är inte alls en rolig prick just nu. Abstinens? Ja visst! Hur kan jag då veta det? Har varit med om det förr då jag skulle sluta med allt vad nikotin heter. Samma humör då som nu, samma känsla i kroppen om än inte lika stark kanske. Egentligen skulle nog min kropp må allra bäst om jag inte ens åt socker på helgerna. Men näe för att jag ska må bra i själen måste jag åtminstone få unna mig nått någon gång annars kommer jag tappa motivationen det vet jag.






Nytt år och ny vanor...

Ja nu är det återigen dag för dåliga vanor att bli goda. Har haft noll motivation de senaste månaderna och julen/nyår har satt sina spår. Ställde mig på vågen och den visar mellan 64-64,5 (visade olika varje gång) . Nu är det slut på allt vad godis, kakor etc heter under veckorna. På helgerna tänker jag precis som vanligt unna mig det jag känner för när jag känner för det. Känner att nu är det dags att på allvar försöka nå mitt första delmål. Var så nära så nära men sen kom julen, mer än så behöver jag väl inte säga hihi. Men nu kör vi :D

Jag kommer precis som jag sagt förr inet köra efter någon speciell diet utan äter mycket enligt det sunda förnuftet och tallriksmodelle. Har hållit på en del med GI förr men jag tror inte jag kommer köra efter det den här gången. Men jag kommer försöka utesluta dåliga kolhydrater. Är lite sugen på Viktväktarnas nya poiont program men jag ska läsa på mer först innan jag bestämmer mig :)

Något jag måste bli bättre på är att motionera har varit SÅ dålig på att motionera och det måste det bli ändring på om det ska hända nått med vikten. Men då man ammar och är vaken stora delar av nätterna så orkar jag inte riktigt. Ursäkter jag vet men sånna kan man alltid hitta många av hihi.

Nyårslöfte? avla inget sånt för då kommer jag säkert aldrig kunna hålla det. Men jag lovar mig själv istället att försöka så gott det gå att nå mitt delmål och mål. Det får räcka för mig :)




Julen förbi och nytt år

Julen är förbi och ett nytt år är kommet. Vad julen och nyår förde med sig i viktväg tänker jag inte ens uttala mig om ;) Men nu är ett nytt år och nya tag.

Har varit riktigt slö med att skriva här men ska försöka med att skärpa mig.

RSS 2.0